top of page

Haastattelu | Uutispommi oli jo iso voitto, mutta Michael Majalahti janoaa vielä jotain paljon suurempaa


Michael Majalahti kyllästyi harrastelemaan ja päätti siksi perustaa SLAM Wrestling Finlandin viitisen vuotta sitten. Nyt työ on palkittu – muttei suinkaan päättynyt. Kuva: Marko Simonen


 

ÄÄNESTÄ kuulee, että SLAM Wrestling Finlandin toimitusjohtaja Michael Majalahti, 50, on hyvin huojentunut mies.


Syy siihen on selvä: suomalaisyritys on onnistunut solmimaan historiallisen yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen Triller TV -suoratoistopalvelun kanssa.


”Nythän tuntuu ihan mahtavalta”, Majalahti hehkuttaa Kuristusjuntalle – eikä ihme.


Triller TV, joka tunnettiin aiemmin nimellä Fite, on ikään kuin kamppailu-urheilun Netflix, kuten Majalahti itse kuvailee. Siihen on rekisteröitynyt jo yli kahdeksan miljoonaa käyttäjää ympäri maailman, ja se yhdistää esimerkiksi showpainin, nyrkkeilyn ja vapaaottelun faneja saman palvelun alle.


Onkin melkoinen ihme, että sinne on nyt onnistuttu ponnistamaan myös pikkuruisesta Suomesta, joka on kaikkea muuta kuin Yhdysvaltojen, Meksikon, Japanin saati edes Ison-Britannian tai Saksan kaltainen maa showpainin saralla.


Eipä se ilmaiseksi tullutkaan. Kanadansuomalainen Majalahti on paiskinut töitä kotimaan lajipiirin eteen jo 21 vuotta, ja aikoinaan kaikki piti aloittaa tyhjästä. Suomalaista showpainia ei siihen aikaan ollut, vaikka Yhdysvaltoihin muuttanut Tony Halme olikin onnistunut nousemaan WWE:n televisioon 1990-luvulla.


”Onhan tämä aika kiittämätöntä monta kertaa ollut, ja kaikkia puukkoja on selkään lyöty”, aiemmin myös muun muassa FCF Wrestlingissä vaikuttanut Majalahti veistelee.


Nyt kyseessä onkin lajipioneerin mukaan työvoitto.


 

Showpaini on pieni laji Suomessa, mutta se on saanut poikkeuksellisen paljon näkyvyyttä viime aikoina. Apua on ollut siitäkin, että FCF Wrestlingin Legenda painikoulusta -dokumenttisarja päätyi Yle Areenan valikoimaan. Kuvassa suomipainin legenda Stark Adder SLAM Wrestling Finlandin tapahtumassa. Kuva: Marko Simonen


 

SOPIMUS on merkittävä paitsi SLAM Wrestling Finlandin myös koko suomalaisen lajipiirin kannalta. Kaikkein keskeisintä on, että tuotteen näkyvyys ja saavutettavuus nousevat aivan uudelle tasolle, maailmankartalle.


Yksityiskohtia, kuten sopimuksen kestoa, Majalahti ei voi avata, mutta sen hän sanoo, että neuvottelut tehtiin etänä, kestivät muutaman kuukauden ja johtivat tulokseen, johon hän on ”erittäin tyytyväinen”.


”Laatu tulee laadun luokse, ja ennen pitkää se noteerataan maailmalla”, maalailee Majalahti, jonka mukaan SLAM Wrestling Finlandin kansainvälinen maine on ”hirveän hyvä” tällä hetkellä.


”Olen varjellut sitä mainetta, ja sana on kiirinyt eteenpäin. On sellainen vanha sanonta, että it’s not about who you know, it’s about who knows you”, verkostoitumisen merkitystä korostava Majalahti jatkaa.


Majalahden oma painiura alkoi jo yli 30 vuotta sitten, joten kehäkettu on saanut nimeään esiin pitkään. On syntynyt suhteita, jotka avaavat myöhemmin ovia, kuten esimerkiksi nyt Triller TV:n tapauksessa.


”Tykkäsi joku siitä tai ei, niin meikäpoika on tämän maan tunnetuin ammattilaispainija. Siitä ei voida edes keskustella eikä neuvotella”, showpainia ammattipainiksi kutsuva Majalahti paaluttaa.


 

"Se on karannut lapasesta, ja sitä on vähän liikaakin esillä."

 

JATKOSSA myös muut suomalaispainijat voivat nostaa suosiotaan Triller TV:ssä.


Majalahti tosin kertoo, ettei palvelussa lähetetä kaikkia mahdollisia SLAM Wrestling Finlandin tapahtumia, vaan tarjolle tulee vain niin sanottuja virstanpylväitä, ikään kuin WWE:n "Premium Live Event" -tapahtumia, kuten tuleva Superslam, joka järjestetään Helsingin Tripla-ostoskeskuksessa lauantaina 10. helmikuuta.


”Useita tapahtumia sinne kuitenkin tulee – joko suorana tai tallenteena”, toimitusjohtaja paljastaa.


Tarkoituksena on tarjota Pohjoismaiden parasta showpainia koko maailmalle, ei vain suomalaisille, ja toimitusjohtaja uskoo, että SLAM Wrestling Finlandin tuotteelle voikin olla laajempaa kysyntää juuri nyt.


”Enemmistö painimaailmastahan vain kopioi sitä, mitä AEW:ssä tehdään – mutta porukka netissä kaipaa vaihtoehtoa, ja me tarjoamme sitä perinteisen mallin wrestlingiä ilman ’gagaa’ ja hupinaamareita.”


Majalahti näkee siinä markkinaraon, koska niin moni muu vaihtoehto on hänen näkemyksensä mukaan liian ”indie-riffic” – eli ikään kuin amatöörimäinen.


SLAM Wrestling Finlandin luonteesta kertoo jo promootion iskulause, jossa katsojat toivotetaan tervetulleeksi lajin pariin ”sellaisena kuin muistat sen”.


Yksi avainsanoista on urheilullisuus, sillä Majalahti näkee, että moni All Elite Wrestlingiä kopioiva promootio on valinnut liian kevyen ja ei-niin-urheilullisen otteen.


”Se on karannut lapasesta, ja sitä on vähän liikaakin esillä”, hän selittää sanoen, että SLAM Wrestling Finland on ikään kuin vastalääke siihen ilmiöön.


 

WWE-tähti Asuka poseerasi Michael Majalahden kanssa urheiluseura HIFK:n logon edessä, kun WWE järjesti viimeisimmän Suomen-tapahtumansa Helsingin jäähallissa 10. toukokuuta 2019. Majalahti sai kunnian toimia tapahtuman lähettiläänä, mikä kertoo paljon painijan verkostoista. Japanilainen Asuka – eli aikaisemmalta painijanimeltään Kana – on Majalahden vanha tuttu hänkin. Kuva: SLAM Wrestling Finland / Instagram


 

MAJALAHDEN nälkä ei lopukaan Triller TV -sopimukseen, vaan pyrkimyksenä on, että SLAM Wrestling Finland laajentuisi ja kasvaisi suuremmaksi suoratoistopalvelun myötä.


Tilanne on lajipioneerin mukaan niin hyvä, että sitä voisi rinnastaa karkkirasiaan, josta saattaa löytyä ties minkälaisia herkkuja. Lonkeroita levitetään nyt kaikkialle, ja sitten nähdään, mitä niihin tarttuu – oli kyse sitten uusista maista, markkina-alueista tai vaikkapa kumppanuuksista.


”Olen erittäin, erittäin positiivisin mielin tällä hetkellä. Kaikki on lähtenyt hyvin lupaavasti käyntiin, ja olen siksi hyvin kiitollinen mies”, itsekin yhä otteleva Majalahti eli ”The Rebel” StarBuck kommentoi.


Kiitollisuutta korostanee se, miten vaikeisiin olosuhteisiin SLAM Wrestling Finland ajautui melko lailla heti, kun yritys oli perustettu vuonna 2019.


Ensin pamahti koronaviruspandemia, sitten Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan. Aiemmin yhtenä skenaariona olikin ollut laajentua nimenomaan Venäjälle, ainakin Pietariin.


Takaiskut eivät kuitenkaan pysäyttäneet Majalahden työvoittoa, ja nyt muun muassa Dylan Brodan, Eemi Helénin ja TT Suosalon kaltaiset SLAM Wrestling Finlandin painikoulun kasvatit voivat päästä valokeilaan suoratoistopalvelussa, jonka valikoimasta löytyy myös esimerkiksi AEW:n ja TNA:n maksulähetyksiä.


Se on ajatus, joka tuntui aiemmin täysin uskomattomalta.

 

SLAM Wrestling Finland lisätään Triller TV:n valikoimaan keskiviikkona 31. tammikuuta. Suoratoistopalvelun kuukausimaksu on 7,99 dollaria eli noin 7,33 euroa. Promootio jatkaa myös yhteistyötään suomalaisen Eveo TV:n kanssa.


 

Tykkää Kuristusjuntan Facebook-sivusta tästä ja liity Kuristusjuntan Facebook-ryhmään tästä!

428 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page