top of page

Pitch Black -ottelu oli vasta alkusoittoa – WWE tehnee historiallisen ratkaisun lähiaikoina


Sähköiset ruudut ilmestyivät WWE-kehään viime vuosikymmenellä. Nyt ulkoasu saanee toisenlaisen uudistuksen. Arkistokuva: Dominique A. Pineiro / Defense Visual Information Distribution Service / Creative Commons.
 
  • WWE julkaisi tuoreimman osavuosikatsauksensa torstaina ja raotti samalla yhtiön tulevaisuudennäkymiä.

  • Yhdeksi teemaksi nousi mainostus, sillä Royal Rumble -erikoistapahtumassa nähty Pepsi-yhtiön sponsoroima Pitch Black -ottelu tuotti ainakin miljoona dollaria WWE:lle.

  • Jatkossa sponsorit saanevat enemmän näkyvyyttä WWE:n ohjelmistossa.

 

Tämähän on vain Mountain Dew'n mainos, kirjoitti moni, kun puheenaiheeksi nousi WWE:n tammikuisessa Royal Rumble -erikoistapahtumassa järjestetty Pitch Black -ottelu, jossa arvaamaton Bray Wyatt pääsi viimeinkin käsiksi kovanaamaiseen LA Knightiin.


Sitäkin se toden totta oli – ja vaikka matsi sai kritiikkiä muun muassa sen lyhyen keston takia, kyseessä oli kaiken lisäksi varsin onnistunut mainos paitsi WWE:n myös Mountain Dew'tä ja sen Pitch Black -virvoitusjuomaa tuottavan Pepsi-yhtiön kannalta.


WWE:n toimitusjohtaja Nick Khan nimittäin ilmoitti 411Mania-sivuston mukaan yhtiön osavuosikatsauksessa torstaina, että Pitch Black -ottelu tuotti WWE:lle peräti seitsennumeroisen summan dollareita. Samanlaisen saldon – eli vähintään miljoonan – WWE ammensi myös ravintolaketju Applebee'sistä, joka sponsoroi Royal Rumble -otteluissa pyörivää sisääntulokelloa.


Kyse lieneekin vain alkusoitosta, sillä osavuosikatsauksessa kerrottiin myös, että WWE on valmis rahallistamaan kehäänsä tulevaisuudessa. Historiallinen ratkaisu tarkoittaisi sitä, että WWE:n kehätolpissa ja kanveesissa saattaa siis jatkossa esiintyä mainoksia samaan tapaan kuin esimerkiksi vapaaottelupromootio UFC:n häkissä.


Pitch Black -ottelukaan tuskin jää viimeiseksi sponsoroiduksi WWE-matsiksi, sillä samantyylistä kaupallista yhteistyötä tehdään näillä näkymin myös WrestleMania 39 -tapahtumassa tänä keväänä.


"En halua paljastaa liikaa, mutta se [sponsorointi] on sidoksissa otteluun ja siihen, mitä he voivat siihen otteluun tuoda. Sisällytämme tätä [kaupallista yhteistyötä] siis myös juonikuvioihimme", WWE:n kansainvälisen markkinoinnin päällikkö Craig Stimmel sanoi The Hollywood Reporterin haastattelussa (2.2.2023) torstaina.


Se myös kannattaa, sillä WrestleMania 39:n sponsorointitulot ovat jo nyt ennätyksellisesti 14–15 miljoonan dollarin välimaastossa, The Hollywood Reporter uutisoi. Osa tästä tulosta tulee nimenomaan sponsoroidusta ottelusta.


Kuvaavaa onkin, että Stimmelin mukaan WrestleMania 39:n sponsorointitulot ovat jo tässä vaiheessa kasvaneet 43 prosenttia siitä, mihin WrestleMania 38:n sponsorointitulot kokonaisuudessaan ylsivät.


WrestleMania 39 järjestetään Los Angelesin esikaupungissa Inglewoodissa sijaitsevalla SoFi-stadionilla, johon mahtuu yli 70 000 katsojaa. Tapahtuma on viimevuotisten edeltäjiensä tavoin kaksipäiväinen ja nähdään 1.–2. huhtikuuta.


Jättiläistapahtuman pääsponsorit ovat Pepsi, Take-Two, Mars sekä Cinnamon Toast Crunch.


Hän on julistanut niin [WWE:n] hallitukselle. – Nick Khan, WWE:n toimitusjohtaja

Luvassa radiohiljaisuus


Yksi mielenkiintoinen seikka WWE:n torstaisessa osavuosikatsauksessa oli se, että yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi vasta tammikuussa palannut moguli Vince McMahon loisti vain poissaolollaan.


McMahonin sijaan WWE:n talouskuvioita perkasivat toimitusjohtaja Nick Khan, sisältöpäällikkö Paul "Triple H" Levesque ja talouspäällikkö Frank Riddick.


77-vuotias McMahon kuitenkin oli yhtiön ylivoimaisesti suurimpana omistajana kuuma peruna myös osavuosikatsauksessa ja sen lehdistökysymyksissä, joista ensimmäinen tivasi juurikin sitä, aikooko moguli jatkaa WWE:ssä myös mahdollisen yrityskaupan jälkeen.


411Manian mukaan Khan vastasi, ettei McMahon välitä roolistaan vaan vain siitä, että WWE:n osakkeenomistajat saisivat mahdollisimman paljon vastinetta rahoilleen. Wrestlenomics-sivusto raportoi lisäksi Khanin sanoneen, että McMahon tulee "ilman muuta" jättäytymään WWE-tehtävistään, mikäli mahdollinen ostaja niin haluaa.


"Hän on julistanut niin [WWE:n] hallitukselle", Khan paljasti Wrestlenomicsin mukaan.


Khan myös ilmoitti, ettei WWE aio julkaista mahdollisesta yrityskaupastaan enää ainuttakaan tiedotetta ennen kuin se toteutuu, jos on yleensäkään toteutuakseen. Prosessi etenee siis radiohiljaisuudessa, kuten olettaa saattoi.


Uusia ennätyksiä


WWE:n osavuosikatsaus jatkoi myös tuttua tarinaa siitä, kuinka yhtiö tekee taloudellisesti historiaa vuodesta toiseen.


Nytkin liikevaihdon ja -voiton ennätykset menivät uusiksi, kun vuoden 2022 liikevaihto kipusi 1,3 miljardiin dollariin ja -voitto 283,3 miljoonaan dollariin.


Tahti ei myöskään näytä merkkejä hidastumisesta, sillä WWE:n lehdistötiedotteessa mainitaan, että yhtiö tavoittelee jälleen uusia liikevaihdon ja -voiton ennätyksiä tänäkin vuonna.


Showpainin talouskiemuroihin erikoistuneen Wrestlenomics-sivuston päätoimittaja Brandon Thurston huomauttaakin, että WWE:n nouseva suosio, oheismyynti ja sponsorointitulot kielivät yhtiön olevan menossa oikeaan suuntaan taloudellisesti.


Suosio on noussut myös sosiaalisessa mediassa, sillä Levesquen mukaan WWE:n videoita katseltiin peräti yli 16 miljardia kertaa viime vuonna. Erityisen suosittu oli marraskuisessa Crown Jewel -erikoistapahtumassa nähty hetki, kun Logan Paul kuvasi selfievideon loikatessaan kehästä ulos WWE-mestari Roman Reignsin päälle; video keräsi yli 40 miljoonaa näyttökertaa.


Osavuosikatsauksessa puhuttiin lyhyesti myös Stephanie McMahonista, Vincen tyttärestä, joka luopui WWE:n toimitusjohtajuudesta tammikuussa ja jätti koko yhtiön tyystin taakseen.



Toimitusjohtaja Khanin mukaan WWE ei olisi tässä pisteessä nyt, jos Stephanie ei olisi asettunut isänsä saappaisiin silloin, kun Vince joutui jättäytymään tehtävistään syrjään seksiskandaalinsa takia viime kesänä.


Sanahelinää tai ei, ainakin yksi asia todistaa Khanin sanat todeksi: se oli nimittäin Stephanie McMahon, joka Khanin mukaan näytti vihreää valoa Pepsin sponsoroimalle Pitch Black -ottelulle.


Yhden viisiminuuttisen ottelun merkitys voikin olla paljon kokoaan suurempi, jos se oli vasta alkusoittoa WWE:n tulevaisuuden sponsoroituihin ottelumuotoihin, kehätolppiin, kanveeseihin tai mihin tahansa kaupalliseen yhteistyöhön, joka näkyy entistä enemmän myös varsinaisessa showpainisisällössä.

 
Osallistu keskusteluun Kuristusjuntan yksityisessä Facebook-ryhmässä, jossa julkaistaan muun muassa tapahtuma-arvioita.
 

Oletko kiinnostunut näkemään lisää sponsoroituja otteluja WWE:ssä?

  • Kyllä

  • En






116 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page