top of page

WWE:n toimitusjohtaja Stephanie McMahon irtisanoutui ja aiheutti huhumyllyn


Stephanie McMahon jätti pestinsä WWE:n toimitusjohtajana tiistaina. Arkistokuva: Stephen McCarthy / Sportsfile / Creative Commons.
 
  • WWE tiedotti tiistaina, että yhtiön toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Stephanie McMahon irtisanoutuu tehtävistään.

  • WWE:n toimitusjohtajana jatkaa Nick Khan, joka nimitettiin yhtiön toiseksi toimitusjohtajaksi yhdessä Stephanie McMahonin kanssa viime kesänä.

  • Samalla WWE tiedotti, että yhtiön hallitukseen palannut Vince McMahon valittiin yksimielisesti sen uudeksi puheenjohtajaksi.

  • Twitterissä syntyi huhumylly, joka vaikutti myös WWE:n osakekurssiin.

 

PERJANTAINA Vince McMahon, 77, palasi virallisesti WWE:n hallitukseen. Tiistaina hänen tyttärensä Stephanie McMahon irtisanoutui WWE:n toimitusjohtajan pestistään.


"En voi sanoin kuvailla, kuinka ylpeä olen siitä, että olen päässyt johtamaan omasta mielestäni maailman mahtavinta yhtiötä", 46-vuotias Stephanie McMahon sanoi WWE:n tiistaisessa tiedotteessa.


"Uskon, että WWE tulee jatkossakin tarjoamaan ennätyksellisen luovaa sisältöä ja hyödyttämään osakkeenomistajiaan mahdollisimman paljon."


Stephanie McMahon luopui samalla WWE:n hallituksen puheenjohtajuudesta, sillä tiistaisessa tiedotteessa kerrottiin myös, että Vince McMahon valittiin yksimielisesti – aikaisempien vaatimustensa mukaisesti – takaisin hallituksen puheenjohtajaksi.


Vincen puheenjohtajuus ei tullut yllätyksenä, mutta Stephanien irtisanoutumista toimitusjohtajan pestistä voi pitää hieman hämmentävänä, sillä Vince McMahon korosti vasta WWE:n perjantaisessa tiedotteessa tähtäävänsä siihen, ettei hänen paluullaan olisi minkäänlaista vaikutusta yhtiön johtoportaan rooleihin.


Tiistain tiedotteessa Vince, joka aikoinaan osti WWE:n isältään Vincent J. McMahonilta vuonna 1982, tosin toteaa heti alkuun ilmaisevan täyden tukensa Stephanien "henkilökohtaiselle ratkaisulle" irtisanoutua WWE:stä.


"Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että hän astui saappaisiini sillä välin, kun olin poissa, ja olen aidosti ylpeä siitä työstä, mitä hän sai WWE:n toimitusjohtajana aikaan", McMahon jatkaa ennen kuin alkaa kehua Nick Khania, joka nousi Stephanien ohella WWE:n toimitusjohtajaksi Vincen viimekesäisen seksiskandaalin myötä ja joka hoitaa nyt yhtiön toimitusjohtajan pestiä yksin.


Khan, joka värvättiin WWE:n johtotehtäviin yhdysvaltalaisen Creative Artists Agency -agentuuriyrityksen huipulta kesällä 2020 ja jolla oli tiettävästi iso rooli WWE Networkin valtavassa Peacock-sopimuksessa Yhdysvalloissa vain kuukausia myöhemmin, kuvaili Stephanie McMahonia "loistavaksi johtajaksi ja vielä paremmaksi ihmiseksi" WWE:n tiistaisessa tiedotteessa. Samalla Khan kiitti Vince McMahonia ja WWE:n hallitusta saamastaan tuesta.


"Odotan innolla yhteistyömme jatkumista ja sitä, että WWE pysyy urheiluviihteen johtavana voimanpesänä myös vuosikausia eteenpäin", Khan sanoo tiedotteessa.


Vince McMahon korostikin nimenomaan Khanin auttaneen WWE:tä rikkomaan uusia liikevaihto- ja -voittoennätyksiä media-alan erityisosaamisellaan; yhtiön liikevaihto puhkaisi miljardin dollarin rajan ensimmäistä kertaa koskaan vuonna 2021, ja liikevoittoakin tuli 259 miljoonan dollarin verran.


Vince McMahon myös jatkoi tiistaisessa tiedotteessa jo perjantaina aloittamaansa puhetta siitä, kuinka WWE aprikoi juuri nyt tulevaisuuden strategiaansa maksimoidakseen täyden hyödyn yhtiön osakkeenomistajille.


 

Saudi-Arabia-huhu näkyi osakekurssissa


Pian Stephanie McMahonin irtisanoutumisen jälkeen netissä alkoi levitä huhu, jonka mukaan Saudi-Arabian valtiollinen sijoitusrahasto PIF olisi jo ostanut WWE:n ja että WWE:stä olisi tulossa jälleen yksityinen yhtiö.


Huhu perustui ainakin Bodyslam.net-sivuston omistajan Cassidy Haynesin sekä urheiluviihdeyritys DAZN:n sisällöntuottajan Steven Muehlhausenin twiitteihin, joista jälkimmäinen on sittemmin poistanut omansa.


Huhu levisi hivenen epämääräisistä lähtökohdistaan huolimatta niin, että muun muassa Wrestling Observer Newsletterin julkaisija Dave Meltzer kommentoi sitä Wrestling Observer Radio -lähetyksessä, ja suuremmista medioista muun muassa brittitabloidi The Sun teki huhujen pohjalta uutisen, jonka otsikossa luki, että WWE olisi neuvottelemassa jalkapalloseura Newcastlen pääomistajan [PIF:n] kanssa yrityskaupasta ja että Vince McMahon olisi palaamassa myös yhtiön luovaksi johtajaksi.


Huhun on sittemmin kumonnut muun muassa vapaaotteluun erikoistunut ja siinä kunnioitettu urheilutoimittaja Ariel Helwani, jonka lähteiden mukaan WWE tarkastelee yhä kaikkia vaihtoehtoja mahdollisen yrityskaupan osalta.



Huhumyllyn vaikutus näkyi kuitenkin pörssissä, sillä WWE:n osakkeen arvo kohosi kohun myötä useamman prosentin nousten parhaimmillaan 93,53 dollariin, josta se sitten putosi oikaisujen jälkeen nopeasti noin 88 dollariin.


Epäselvää on, mihin lähteisiin Haynesin ja Muehlhausenin twiitit perustuivat – jos perustuivat. Jälkimmäinen on ollut oikaisujen jälkeen hiljaa Twitterissä, kun taas Haynes on toisaalta uudelleentwiitannut Dave Meltzerin huomautuksen siitä, että vapaaottelupromootio UFC:n yrityskauppa pysyi sekin pimennossa myös työntekijöiltään sen julkistamiseen saakka, mikä ei muutoinkaan ole millään lailla poikkeuksellista isojen yrityskauppojen kohdalla.


Saudi-Arabia saattaa siis hyvinkin olla yhä edelleen varteenotettava ostajaehdokas WWE:lle – eikä se jäisi ainakaan rahasta kiinni, sillä kruununprinssi Mohammed bin Salmanin johtama rahasto hallitsee noin 620 miljardin dollarin varallisuutta, ja sen lonkerot ulottuvat ympäriinsä. Esimerkiksi viime vuonna rahasto osti viisi prosenttia videopeliyhtiö Nintendon osakekannasta, ja vuodenvaihteessa sinetöitiin jalkapalloilun jättikauppa, kun maailman seuratuin Instagram-käyttäjä Cristiano Ronaldo siirtyi Saudi-Arabian kuningasperheen rahoittamaan Al Nassr -joukkueeseen Saudi-Arabian jalkapalloliigaan 2,5-vuotisella ja arvioiden mukaan peräti 200 miljoonan euron arvoisella sopimuksella.


WWE:n arvoksi on sen sijaan arvioitu noin 6,7 miljardia dollaria.


 

Triple H jatkaa roolissaan yhä


Tieto Stephanie McMahonin irtisanoutumisesta saattoi herättää WWE:n katsojissa huolta myös siksi, että hän on naimisissa WWE:n sisältöpäällikkönä työskentelevän Paul "Triple H" Levesquen kanssa: Levesque on ollut vastuussa WWE:n ohjelmiston sisällöstä sen jälkeen, kun ailahteleva Vince McMahon luopui kaikista tehtävistään heinäkuussa, ja menestyneen showpainijan kädenjälki on saanut paljon kiitosta niin faneilta kuin itse WWE-tähdiltäkin viime kuukausina.


Pelkona saattoi olla, että lähteekö Triple H:kin, jos Stephanie lähtee.


Fightful-sivuston toimittajan Sean Ross Sappin tietojen mukaan Levesquen asema on kuitenkin taattu, vaikka moni epäilee, pystyykö Vince McMahon todella pysymään erossa Raw'n ja SmackDownin ja WWE:n isojen tapahtumien suunnittelusta vuosikymmenten työnteon jälkeen.


Stephanien ripeää irtisanoutumista saattaa tosin selittää se, että hänen oli alun perinkin tarkoitus jättäytyä pitkälle tauolle WWE-tehtävistään viime vuonna ennen kuin Vince McMahonin skandaali sekoitti johtoportaan pakan totaalisesti.


"WWE on kuulunut elämääni aina, ja odotan jo paluutani rakastamaani yhtiöön tämän taukoni jälkeen", Stephanie twiittasi toukokuussa kertoen keskittyvänsä perhe-elämäänsä, kunnes joutui jo alle kuukautta myöhemmin astumaan isänsä saappaisiin yhtiön toimitusjohtajana.


Stephanie palasi asiaan myös tuoreessa, tiistaina julkaisemassaan twiitissä, jossa avasi irtisanoutumisensa taustoja.


"WWE on niin vahvassa asemassa, että olen päättänyt palata tauolleni ja ottaa vielä yhden askeleen lisää virallisella irtisanoutumisellani", Stephanie McMahon kertoi twiitissään, jossa painotti pitävänsä WWE:n puolia myös tulevaisuudessa.


Se ei toki ole ihme, sillä hän on yksi WWE:n suurimmista omistajista, ja hänellä on Wrestlenomics-sivuston tuoreimpien tietojen mukaan viiden prosentin verran äänestysvaltaa yhtiökokouksissa – kiitos sen, että WWE:n osakkeet jaetaan kahteen lajiin, ja McMahon-perheen jäsenten osakkeilla on kymmenkertaisesti äänestysvaltaa muiden WWE-osakkeisiin verrattuna.


Ryhmittelyn tarkoituksena on ollut mahdollistaa laajemman pääoman hankinta ilman, että McMahon-perheen päätösvalta pienenisi WWE:ssä. Se selittää myös sen, miksi Vince McMahon kykeni palaamaan seksiskandaaleistaan huolimatta yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.


Vincen äänestysvalta kun on Wrestlenomicsin mukaan peräti 81 prosenttia, vaikka hän omistaa vain noin kolmanneksen vuonna 1999 pörssiin listautuneen WWE:n osakkeista.

 
Liity Kuristusjuntan Facebook-ryhmään, jossa WWE:n mahdollista yrityskauppaa ja muita showpainin isoimpia uutisia seurataan aktiivisesti.
 

Katsoisitko WWE:tä, jos se siirtyisi Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston omistukseen?

  • Kyllä

  • En








95 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page