top of page

Uutiset | Vince McMahonia syytetään järkyttävistä teoista, joihin liittyy myös uloste


Vince McMahon kuvattuna WWE:n kehässä vuonna 2008. Kuva: Randall Chancellor / Flickr / Creative Commons


 

TIIVISTELMÄ:


  • Showpainimoguli Vince McMahonin, 78, seksiskandaali sai uuden, groteskin käänteen, kun eräs WWE:n entinen toimistotyöntekijä haastoi hänet oikeuteen torstaina.

  • McMahonia syytetään muun muassa seksuaalisesta väkivallasta ja parittamisesta.

  • WWE toimii nykyään UFC:n tavoin TKO-nimisen yhtiön alla. "Otamme nämä kauheat syytökset hyvin vakavasti ja käsittelemme asiaa sisäisesti", TKO tiedotti torstaina.

  • Perjantaina McMahon irtisanoutui kaikista tehtävistään TKO:ssa, vaikka kiistää syytökset.

  • Jutun sisältö voi järkyttää herkimpiä lukijoita.

 

SHOWPAINIMOGULI Vince McMahon on irtisanoutunut kaikista työtehtävistään WWE:tä pyörittävässä TKO Group Holdingsissa, kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.


McMahon, joka toimi TKO:n johtoryhmässä ja hallituksessa, jätti pestinsä perjantaina, kun WWE:n entinen toimistotyöntekijä Janel Grant oli haastanut hänet oikeuteen vain päivää aikaisemmin.


Kanne kytkeytyy hyssyttelyrahoihin, joita McMahonin on kerrottu maksaneen noin 15 miljoonan dollarin edestä useille naisille vuosien 2006–22 välisenä aikana.


Grant, 43, kertoo olevansa yksi näistä naisista mutta saaneensa McMahonilta vain miljoona dollaria, vaikka salassapitosopimuksessa oli puhuttu kolmesta miljoonasta dollarista.


Nyt Grant pyrkii purkamaan kyseisen sopimuksen ja saamaan rahallista korvausta syvästä kärsimyksestään. Kanteessaan Grant esittää raskaita syytöksiä McMahonia kohtaan ja kertoo tämän muun muassa ohjanneen häntä harrastamaan seksiä monen miehen kanssa.


Tapahtumat sijoittuvat vuosille 2019–22, jolloin WWE oli vielä oma pörssiyhtiönsä ja McMahon sen toimitusjohtaja ja suurin osakkeenomistaja. Syytökset kohdistuvat myös John Laurinaitisiin eli WWE:n silloiseen henkilöstöpäällikköön, ja syytettynä on myös WWE, jonka yhdysvaltalainen hallintayhtiö Endeavor osti viime syksynä.


"Kanne pyrkii siihen, että kaksi WWE:n esihenkilöä, jotka parittivat ja tekivät seksuaalista väkivaltaa Janel Grantille, joutuisivat vastuuseen teoistaan – kuten myös koko organisaatio, joka helpotti tai katsoi tätä hyväksikäyttöä läpi sormien", Grantin asianajaja Ann Callis tiedotti yhdysvaltalaismedia CNBC:n mukaan.


 


John Laurinaitis kuvattuna WWE:n kehässä vuonna 2011. Entinen painija alkoi työskennellä WWE:n toimistossa alun perin jo vuonna 2001. Hänet irtisanottiin WWE:stä syksyllä 2022 sen jälkeen, kun Vince McMahonin seksiskandaali oli tullut ilmi. Myös Laurinaitis nousi esiin jo silloisissa tutkimuksissa. Kuva: Wikimedia Commons.


 

Lue myös: Tätä Vince McMahonin WWE-paluu tarkoittaa (Kuristusjuntta, 9.1.2023)


 

NYKYÄÄN WWE:tä pyörittää Endeavorin tuore tytäryhtiö TKO Group Holdings, jonka alla toimii myös vapaaottelujätti UFC. Uuden, viime syksynä perustetun yhtiön toimitusjohtajana aloitti Ari Emanuel, mutta 78-vuotias McMahon sai säilytettyä vaikutusvaltaansa yrityskaupasta huolimatta.


TKO:n tiedottaja tosin korosti jo torstaina, ennen McMahonin irtisanoutumista, ettei McMahon hallitse TKO:ta tai johda WWE:n päivittäistä toimintaa. McMahon myös menetti asemansa WWE:n osakekannan enemmistöomistajana Endeavor-kaupan myötä.


"Otamme silti nämä kauheat syytökset hyvin vakavasti ja käsittelemme asiaa sisäisesti", TKO:n tiedottaja kommentoi CNBC:n mukaan torstaina – korostaen, että syytökset ajoittuvat aikaan, jolloin WWE ei vielä ollut osa Endeavoria.


McMahonin tiedottaja puolestaan sanoi, että "kanne on täynnä valheita sekä hävyttömiä, päästä keksittyjä tapauksia, joita ei koskaan tapahtunut, ja kostonhimoista totuuden vääristelyä".


"Hän aikoo puolustaa itseään tarmokkaasti", mogulin tiedottaja sanoi CNBC:n mukaan torstaina.


Grant sen sijaan toivoo asianajajansa mukaan sitä, ettei yhdenkään naisen pitäisi enää kokea jotain sellaista, mitä hän kertoo WWE:ssä kokeneensa.


"Organisaatio on hyvin tietoinen siitä, miten irstaasti McMahon on historian saatossa käyttäytynyt. On tullut aika siihen, että he ottavat vastuuta johtajiensa väärinkäytöksestä", asianajaja Callis sanoi torstaina.


 

IRTISANOUTUMISTAAN McMahon perusteli The Athleticin mukaan "kunnioituksella WWE-universumia ja TKO:n erikoislaatuista liiketoimintaa sekä sen hallituksen jäseniä, osakkeenomistajia, kumppaneita, kaikkia työntekijöitä ja supertähtiä kohtaan".


Köysi McMahonin ympärillä oli kiristynyt jo pitkään.


Moguli joutui jo kesällä 2022 luopumaan pestistään WWE:n toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana, kun hänen hyssyttelyrahansa ja kyseenalainen käytöksensä oli tullut julki. Sisäinen tutkinta oli alkanut, kun nimetön vihje johdatti WWE:n tutkimaan nimenomaan Grantin ja McMahonin välistä suhdetta.


McMahon palasi kuitenkin jo noin puolen vuoden kuluttua takaisin WWE:n hallituksen puheenjohtajaksi ja alkoi sen jälkeen neuvotella WWE:n kauppaamisesta eteenpäin. Valta säilyi myös TKO:ssa, vaikka uusi yhtiö nimesi McMahonin maineen "potentiaaliseksi riskiksi", joka voisi vahingoittaa tai hankaloittaa yhtiön taloutta.


Riski realisoitui, mutta McMahon ei siltikään aio antaa periksi. Miljardööri nimittäin tiedotti perjantaina, että aikoo puolustautua Grantin syytöksiä vastaan ja kutsui niitä taas valheiksi.


 

Kanteessa kerrotaan jopa tilanteesta, jossa McMahon olisi ulostanut Grantin päähän.

 

Mistä McMahonia syytetään?


67-SIVUISESSA kanteessaan Grant kertoo, että hän tapasi McMahonin vuonna 2019 ollessaan haavoittuvaisessa asemassa. Grantin vanhemmat olivat kuolleet, ja hän itse oli jäänyt työttömäksi.


Kaksikon tiet kohtasivat, koska Grant asui samassa kerrostalossa, jonka kattohuoneiston WWE-johtaja McMahon omisti. Grant kertoo, että McMahon halusi tutustua häneen ja että tämä sai järjestettyä kohtaamisen talon isännöitsijän avustuksella.


Grantin mukaan McMahon houkutteli häntä puoleensa työtarjouksella ja lupaamalla pitävänsä hänestä huolta. Pian McMahon kuitenkin painosti Grantia seksuaalisiin tekoihin vastapalveluksi työpaikastaan, Grant väittää. McMahon olisi myös vaatinut Grantia pysymään vaiti asiasta.


Grant kertoo, että hänet palkattiin töihin WWE:n lakiosastolle ja että hän sai huomattavasti vähemmän työtehtäviä kuin muut osaston työntekijät. Samalla McMahon väitetysti lähetti Grantille erittäin seksuaalissävytteisiä tekstiviestejä ja käyttäytyi väkivaltaisesti.


Kanteessaan Grant kertoo, että McMahon muun muassa käytti useita eri seksileluja, jotka aiheuttivat hänelle mustelmia ja verenvuotoa. Osa seksileluista oli nimetty WWE-tähtien mukaan, Grant myös väittää. Esimerkiksi eräs musta lelu oli kanteen mukaan nimetty erään tummaihoisen WWE-painijan mukaan.


 

GRANTIN mukaan hän pyrki toistuvasti päättämään suhteensa McMahonin kanssa, mutta WWE-johtaja ei suostunut työntekijänsä toiveeseen. Sen sijaan alkuvuodesta 2020 McMahon alkoi kanteen mukaan jakaa paljastavaa kuva- ja videomateriaalia Grantista WWE:n johtoportaalle, muille työntekijöille ja painijoille.


Yhdysvaltalaislehti The Wall Street Journalin mukaan yksi näistä painijoista olisi ollut Brock Lesnar. Kanteessa viitataan entiseen UFC:n raskaan sarjan mestariin, joka oli siihen aikaan neuvottelemassa jatkosopimusta WWE:n kanssa, eikä muita vaihtoehtoja ole olemassa.


Kanteen mukaan McMahon viesti Grantille, että kyseisen painijan jatkosopimus olisi myös sisältänyt mahdollisuuden harrastaa seksiä tämän kanssa. Se tosin ei kanteen mukaan toteutunut koskaan.


Sen sijaan McMahon paritti Grantia kanteen mukaan muun muassa henkilöstöpäällikkö Laurinaitisille. Grant väittää, että hänet vietiin toistuvasti tämän hotellihuoneeseen seksipalveluita tarjoamaan ja että McMahon ja Laurinaitis raiskasivat hänet WWE:n toimistolla kesäkuussa 2021.


Kanteen mukaan McMahon raiskasi Grantin uudelleen WWE:n toimistolla vain viikkoa myöhemmin ja lähetti tälle 15 000 dollarin edestä lahjakortteja Bloomingdale's-tavarataloketjuun.


 

SALASSAPITOSOPIMUSTA McMahon ehdotti tammikuussa 2022 sen jälkeen, kun hänen vaimonsa Linda McMahon oli saanut tietää McMahonin ja Grantin suhteesta.


McMahon sanoi kanteen mukaan, ettei hänen mainettaan kannattaisi tuhota, koska hänellä oli hallussaan useita pornografisia kuvia Grantista. Seksuaalinen väkivalta jatkui kuitenkin senkin jälkeen, kun Grant oli salassapitosopimuksen allekirjoittanut, kanteessa väitetään.


Kaksikon viimeinen tapahtuma oli kanteen mukaan alkuvuonna 2022, jolloin McMahon pakotti Grantin oraaliseksiin. Grant väittää, että McMahon pakotti vielä maaliskuussa 2022 häntä lähestymään erästä WWE-tähteä alastonkuvilla, mutta tapaamiseen se ei johtanut.


Kanteen mukaan Grantin työsuhde alkoi kesäkuussa 2019 ja päättyi maaliskuussa 2022.


GRANT on ensimmäinen henkilö, jolle McMahon on maksanut hyssyttelyrahaa ja joka on nyt paljastanut henkilöllisyytensä. Kanne on myös ensimmäinen, jossa kuvaillaan McMahonin väitettyä käyttäytymistä näin yksityiskohtaisesti.


Kanteessa kerrotaan jopa tilanteesta, jossa McMahon olisi ulostanut Grantin päähän silloin, kun tämä olisi samaan aikaan harrastanut seksiä erään toisen miehen kanssa. Kanteen mukaan McMahon meni sen jälkeen suihkuun mutta käski Grantin jatkaa seksin harrastamista, vaikka tämän hiukset ja selkä olivat ulosteen peitossa. Sessio kesti kanteen mukaan 1,5 tuntia.


Vuoden 2022 seksiskandaali ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun McMahon on ajautunut huonoon valoon julkisuudessa. WWE:n (silloin WWF eli World Wrestling Federation) historian ensimmäinen naispuolinen kehätuomari Rita Chatterton syytti jo 1990-luvun alussa, että McMahon olisi raiskannut hänet vuonna 1986. Asia ratkaistiin oikeudessa lopulta vasta viime vuoden alussa, jolloin McMahon päätyi maksamaan Chattertonille useita miljoonia dollareita.


 

GRANTIN kanne tuli TKO:n kannalta julkisuuteen erittäin kiusalliseen aikaan, sillä WWE:n vuoden toiseksi suurin tapahtuma Royal Rumble oli luvassa heti seuraavana lauantaina.


TKO oli myös saanut hetki sitten aimo annoksen erittäin myönteistä julkisuutta, kun se julkisti tiistaina, että WWE on tehnyt uuden yhteistyösopimuksen suoratoistojätti Netflixin kanssa. Sitä ennen TKO oli myös ilmoittanut, että elokuvatähti ja entinen WWE-mestari Dwayne "The Rock" Johnson oli valittu yhtiön hallitukseen.


Lopulta McMahon oli tilanteessa, jossa hänellä ei ollut enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin lähteä WWE:stä, jonka oli ostanut aikoinaan isältään jo vuonna 1982.


 

Tykkää Kuristusjuntan Facebook-sivusta tästä ja liity Kuristusjuntan Facebook-ryhmään tästä!


158 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page