top of page

Onko yksi aikakausi päättymässä? – Vince McMahon, 78, myy ison osan osakkeistaan TKO:n johtajille

WWE:N pitkäaikainen johtaja Vince McMahon aikoo myydä ison osan TKO:n osakkeistaan pois, Endeavorin omistama TKO Group Holdings -yhtiö tiedotti torstaina.


Määrä on tarkalleen 8,4 miljoonaa osaketta eli lähes 25 prosenttia McMahonin koko TKO-osakekannasta, ja talouslehti Forbes kertoo, että satsin arvo on noin 700 miljoonaa dollaria.


Showpainifanien kannalta kiinnostavinta on, että CNBC:n mukaan McMahonin ratkaisu saattaa kieliä siitä, että taka-alalle jo muutoinkin ajautunut moguli on nyt siirtymässä kokonaan syrjään WWE:stä – lopullisesti.


Siitä viestii sekin, että TKO tiedotti aikovansa ostaa McMahonin osakkeita takaisin itselleen noin 100 miljoonan dollarin edestä.


HUOMIONARVOISTA on myös, että syyskuussa perustetun TKO:n hallituksen puheenjohtajana työskentelevä McMahon, 78, nimettiin riskitekijäksi TKO:n historian ensimmäisessä tulosinfossa tiistaina.


Tieto paljastui asiakirjoista, joissa raportoidaan, että McMahonin asemasta voi syntyä haitallista julkisuutta ja siten myös taloudellista tappiota TKO:lle. Syy piilee seksiskandaalissa, johon McMahon ajautui yli vuosi sitten ja jonka tutkinta on yhä kesken.


McMahon on kommentoinut muun muassa CNBC:lle, että hän on aina kiistänyt kohdelleensa ketään tarkoituksellisesti väärin ja että aikoo jatkossakin sanoa niin.



MCMAHON menetti asemansa WWE:n ylimpänä vallanpitäjänä, kun Endeavor osti showpainiyhtiön nimiinsä aiemmin tänä vuonna.


Nykyään WWE toimii TKO-nimisen tytäryhtiön alla yhdessä vapaaottelupromootio UFC:n kanssa. TKO:n toimitusjohtaja Ari Emanuel toimii myös koko Endeavorin toimitusjohtajana.


TKO:n tiistaisessa tulosinfossa annettiin ymmärtää, että Endeavor on onnistunut hyvin löytämään keinoja vähentää WWE:n ja UFC:n kuluja yhdistymisen ansiosta.


"Pysymme luottavaisina siitä, että TKO voi kiihdyttää kasvuaan ja löytää pitkäaikaista arvoa osakkeenomistajillemme", TKO:n toimitusjohtaja Emanuel sanoi Yahoo Sportsin mukaan.


The Hollywood Reporterin mukaan TKO myös korosti tulosinfossaan WWE:n uusien televisiosopimuksien sekä kansainvälisen kasvupotentiaalin painoarvoa.


 

Tykkää Kuristusjuntan Facebook-sivusta tästä ja liity Kuristusjuntan Facebook-ryhmään tästä!

55 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page