Arvio | Backlashin mielenkiintoisin hetki koettiin vasta lehdistötilaisuudessa
- Eetu Lehtinen
- May 5, 2024
- 5 min read
Tapahtuma: WWE Backlash France
Päivämäärä: 4. toukokuuta 2024
Sijainti: Lyon, Ranska (LDLC Arena)
Yleisömäärä: 11 628
Tapahtuma on katsottavissa WWE Networkissa.
Tykkää Kuristusjuntan Facebook-sivusta tästä, liity Kuristusjuntan WhatsApp-yhteisöön tästä ja lue Kuristusjuntan uutisia WhatsApp-kanavalta tästä!
HARVOIN kuulee sellaista WWE-yleisöä niin kuin tänä lauantaina.
Ranskalaiskatsojat nostivat tunnelman aivan uudelle tasolle, kun WWE toi erikoistapahtumansa ensimmäistä kertaa kyseiseen maahan. Nälkä oli käsinkosketeltavissa, ja selvää on, että WWE tulee taatusti palaamaan Ranskaan myös tulevaisuudessa.
Lyonin kaupungissa järjestetty show jatkoikin trendiä, joka on osoittanut, että WWE:n kannattaa viedä tapahtumiaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Siellä katsojat eivät ole ehtineet kyllästyä lajiin ja sen tähtiin, vaan jokainen ottelu tuntuu koitokselta, jota ei voi jättää väliin.
Sääli vain, että sellaisiakin matseja tässä tapahtumassa joka tapauksessa nähtiin. Ei voinut kuin unelmoida siitä, minkälaisen show'n WWE olisi voinut tulikuumalla LDLC Arenalla järjestää, jos kortti olisi ollut yhtä räväkkä kuin yhtiön kulta-aikoina, vuosituhannen vaihteessa.
Leijonat ja lampaat:
🦁🦁: Solo Sikoa ja Tama Tonga voittivat Kevin Owensin ja Randy Ortonin ajassa 19.25.
Alku oli kuitenkin erinomainen. Tämä ottelu onnistui ylittämään kaikki odotuksensa. Suurin kiitos siitä kuuluu nimenomaan yleisölle, joka kannusti faceja ja buuasi heeleille. Sellainen on todella harvinaista ja herkullista herkkua nykypäivänä. Erinomaisesti toimi myös Paul Heyman, joka kykeni kertomaan vahvaa tarinaa pelkällä elekielellään kehän laidalla. Kun siihen lisätään ottelu, jonka rakenne toimi ja joka ei yrittänyt liikaa muttei toisaalta liian vähänkään, kokonaisuudesta muodostui varsin menevä paketti. Sitä piristi myös yllättävä lopetus, jossa Tama Tongan veli Tanga Loa (otellut WWE:ssä aiemmin nimellä Camacho) sekaantui matsiin ja auttoi kaoottiseen tilaan ajautuneen Bloodlinen voittoon. Ottelu onnistui myös luomaan Tama Tongasta mielenkiintoisen hahmon ja nosti Solo Sikoankin osakkeita.
🐑: Bayley säilytti WWE:n naistenmestaruuden voittamalla Naomin ja Tiffany Strattonin ajssa 13.10.
Ottelu kompastui siihen, jota pelkäsinkin: kolminotteluun. Naomi, jonka momentum ei ole kovinkaan korkealla, tuntui tässä täysin ylimääräiseltä ottelijalta, sillä Bayleyn ja Strattonin kaksintaistelu olisi toiminut kaikin tavoin paremmin. Nyt kehässä nähtiin ajoittain melko kömpelöä ja liian koreografioidulta vaikuttanutta toimintaa, ja esimerkiksi Naomi katosi kehästä hämmentävän pitkäksi aikaa kesken kaiken – kärsimättä mitään todella rajua niittiä, joka olisi selittänyt moisen pitkän lepotauon ottelussa.
🐑: Damian Priest säilytti maailmanmestaruutensa voittamalla Jey Uson ajassa 15.45.
Ottelun kohokohta oli eittämättä Jey Uson mainio sisääntulo, mutta kehätoiminta ei noussut missään vaiheessa PLE-tasolle. Priest sentään säväytti näyttävine kierrepotkuineen, mutta vika oli matsin rakenteessa, joka ei onnistunut tekemään ottelusta kuumaa. Sitä ei tehnyt myöskään JD McDonagh'n tai Finn Bálorin sekaantuminen, sillä sekaantuminen nähtiin jo avausottelussa ja Judgment Day vaikuttaa pahasti köyhän miehen Bloodlinelta sen jälkeen, kun olemme juuri todistaneet Roman Reignsin erinomaisen mestaruuskauden.
🐑🐑: Bianca Belair ja Jade Cargill voittivat WWE:n naisten joukkuemestaruuden päihittämällä The Kabuki Warriorsin ajassa 17.25.
Tämä ottelu kompastui rajusti siihen, että se oli aivan liian pitkä. Koitoksesta olisi pitänyt leikata kymmenen minuuttia pois. Tiivis, tehokas ottelu olisi saanut Belairin ja Cargillin näyttämään rutkasti paremmalta, eikä se olisi tehnyt Kabuki Warriorsista yhtään sen heikompaa joukkuetta. Belairin ja Cargillin joukkue on äärimmäisen potentiaalinen ja voisi jopa olla jonkinmoinen uuden ajan versio Road Warriorsista, mutta vielä se on raakile. Kun kemiat alkavat pelata paremmin, käsissä on timantti. Nyt se timantti on kuitenkin hiomaton sellainen, ja sen ongelmat esimerkiksi ajoituksessa paistoivat näin pitkässä ottelussa selvästi. Sekään ei auttanut, että Kabuki Warriors meni sekaisin siitä, kumpi heistä olikaan kehävuorossa, ja että ottelun flow sakkasi todella pahasti keskivaiheen tienoilla. Erinomainen lopetus toki pelasti vähän – Cargill oli siinä huikea – vaan ei tarpeeksi.
🦁🦁: Cody Rhodes säilytti WWE:n kiistattoman mestaruuden voittamalla AJ Stylesin ajassa 27.20.
Jos show'n alku oli erinomainen, niin oli sitä myös sen loppukin. AJ Styles on, kuten Rhodes itse on verrannut, kuin nykypäivän Bret Hart, joka ei yksinkertaisesti voi otella huonoa ottelua vaan tekee kaiken erinomaisesti. Cody Rhodes puolestaan on – allekirjoittaneen mielestä – koko maailman paras painija tällä hetkellä, täydellinen paketti, joten eihän tästä voinut olla nautiskelematta. Harmillisesti ranskalaisyleisö otti tässä vain liiankin isoa roolia niin, että hauskanpito ja laulaminen jättivät ottelun tarinan varjoonsa. Siitä voi toki syyttää sitäkin, ettei ottelun taustatarina ollut kummoinen. Kehätoiminnallisesti tämä oli kuitenkin aivan loistavaa materiaalia, ja lopputaistelusta jäi erityisen hyvä maku suuhun. Jos feudi tästä jatkuu ja tulistuu, niin kolmen leijonan koitos on täysin realismia jatkossa.
Jälkipyykki:
BACKLASH oli hiukan samanlainen kuin vuosi sitten, jolloin se pidettiin Puerto Ricossa: hyvä, muttei niin hyvä kuin sen tulikuuma yleisö antoi ymmärtää.
WWE säästeli jälleen paukkujaan, mistä on tullut jonkinmoinen nykypäivän normi. Se taas on hieman omituista, sillä WWE on kuumempi kuin aikoihin. Miksi siis himmailla nyt, kun tuote menee kuin kuumille kiville?
No, silloin ei toki tarvitse yrittää liikaa, jos vähempikin riittää. Kasvupotentiaali olisi kuitenkin vielä paljon isompikin, etenkin juuri nyt, kun moni All Elite Wrestlingiin pettynyt katsoja olisi valmis hyppäämään takaisin WWE:n kelkkaan. Sitäkin yleisönosaa kannattaisi ruokkia, vaikkakaan ei missään nimessä totella tai kumarrella.
Nyt suuhun vaan jää PLE:stä toiseen – WrestleManiaa lukuun ottamatta – hieman mauton maku. Tapahtumat ovat ennalta arvattavia ja jokseenkin muovisia, eikä niissä piile samanlaista kutkutusta kuin silloin, kun arvaamaton Vince McMahon saattoi päättää ihan mitä tahansa.
Laatu on toki parantunut, mutta puuttuuko tuotteesta kuitenkin sielu, joka sillä aiemmin oli?
Sellainen sielu voi toki syntyä ajan kanssa, ja vallankahvassa oleva Paul "Triple H" Levesque tunnetaan toki siitä, että hän haluaa kypsytellä kuvioita rauhassa. Hiljaa hyvä tulee, ja kyllähän näistä hieman kädenlämpöisistäkin tapahtumista syntyy kuitenkin nälkä nähdä lisää: nähdä, mihin se uuden WWE:n potentiaali voi parhaimmillaan johtaa.
Itse tuotetta kiintoisampi seikka onkin loppupeleissä se, minkälainen rautanyrkki Triple H:sta kuoriutuu. Mikä on hänen visionsa, ja mitä tapahtuu, jos jokin ei menekään hyvin?
Siitä saatiin tietynlainen maistiainen Backlashin lehdistötilaisuudessa, joka lähetettiin WWE Networkissa heti tapahtuman jälkeen ja jossa Triple H sai puhua, mitä halusi, kunnes sanoi ottavansa vielä yhden nopean kysymyksen vastaan.
Kysymys oli, erotettiinko Drew Gulak WWE:stä siksi, että Ronda Rousey oli syyttänyt häntä seksuaalisesta häirinnästä.
Triple H, jonka hymy hyytyi nopeasti, kuittasi ensin, ettei kysyjän kannattaisi käyttää Fightfulin ja PWInsiderin kaltaisia lähteitä ja sanoi sitten, ettei Gulakia erotettu vaan että hänen sopimuksensa loppui eikä WWE vain päättänyt jatkaa sitä.
Siitä, oliko Rouseylla vaikutusta Gulakin kohtaloon, Triple H ei sen sijaan sanonut sanaakaan.
Sellainen läpinäkymättömyys ei ole hyvästä – oli WWE kuinka liekeissä tahansa.
Tapahtuman arvosana: 6/10
Minkä arvosanan sinä antaisit tapahtumalle?
10
9
8
7
Kokonaistaulukko:
Tämä listaus sisältää kaikki Kuristusjuntan arvioimat tapahtumat ensin paremmuusjärjestyksessä ja sitten kronologisessa järjestyksessä.
Suluissa on pyöristetty keskiarvo niistä arvosanoista, joita Kuristusjuntan lukijat tapahtumille antoivat.
Tässä artikkelissa arvioitu tapahtuma lisätään taulukoihin vasta seuraavan arvion yhteydessä.
Parhausjärjestys:
WrestleMania 2023: 9/10 (8,8/10)
Elimination Chamber 2023: 9/10 (8,6/10)
WrestleMania 2024: 8/10 (8,8/10)
SummerSlam 2023: 8/10 (7,6/10)
Backlash 2023: 7/10 (8,1/10)
Royal Rumble 2023: 6/10 (7,8/10)
Night of Champions 2023: 6/10 (7,2/10)
Elimination Chamber 2024: 6/10 (6,7/10)
Survivor Series 2023: 5/10 (7,5/10)
Payback 2023: 5/10 (6,7/10)
Crown Jewel 2023: 5/10 (5,6/10)
Fastlane 2023: 4/10 (6,8/10)
Money in the Bank 2023: 4/10 (6,5/10)
Royal Rumble 2024: 4/10 (6,5/10)
Kronologinen järjestys (uusimmasta vanhimpaan):
2024
WrestleMania: 8/10 (8,8/10)
Elimination Chamber: 6/10 (6,7/10)
Royal Rumble: 4/10 (6,5/10)
2023
Survivor Series: 5/10 (7,5/10)
Crown Jewel: 5/10 (5,6/10)
Fastlane: 4/10 (6,8/10)
Payback: 5/10 (6,7/10)
SummerSlam: 8/10 (7,6/10)
Money in the Bank: 4/10 (6,5/10)
Night of Champions: 6/10 (7,2/10)
Backlash: 7/10 (8,1/10)
WrestleMania: 9/10 (8,8/10)
Elimination Chamber: 9/10 (8,6/10)
Royal Rumble: 6/10 (7,8/10)
Mestaruustilanne tapahtuman jälkeen:
Undisputed WWE Champion: Cody Rhodes (WrestleMania 40, 7.4.2024)
WWE Women's Champion: Bayley (WrestleMania 40, 7.4.2024)
World Heavyweight Champion: Damian Priest (WrestleMania 40, 7.4.2024)
Women's World Champion: Becky Lynch (Raw, 22.4.2024)
WWE Intercontinental Champion: Sami Zayn (WrestleMania 40, 6.4.2024)
WWE United States Champion: Logan Paul (Crown Jewel, 4.11.2023)
WWE Tag Team Champions: Austin Theory & Grayson Waller (WrestleMania 40, 6.4.2024)
World Tag Team Champions: The Miz & R-Truth (WrestleMania 40, 6.4.2024)
WWE Women's Tag Team Champions: Bianca Belair & Jade Cargill (Backlash, 4.5.2024)
WWE Speed Champion: Ricochet (Speed, 3.5.2024)
Comments