top of page

Arvio | Tämä ei ole "Paul Levesquen aikakausi"

Updated: May 28, 2024

Tapahtuma: WWE King and Queen of the Ring

Päivämäärä: 25. toukokuuta 2024

Sijainti: Jedda, Saudi-Arabia (Jeddah Super Dome)

Yleisömäärä: Ei tiedossa.


Tapahtuma on katsottavissa WWE Networkissa.


 

Tykkää Kuristusjuntan Facebook-sivusta tästä, liity Kuristusjuntan WhatsApp-yhteisöön tästä ja lue Kuristusjuntan uutisia WhatsApp-kanavalta tästä!


 

Korjaus: Lisätty, että Saudi-Arabiassa oteltiin King of the Ring -kruunusta myös 2021. Korjattu kohtaa, jossa mainittiin Guntherin ja Cody Rhodesin mahdollinen SummerSlam-ottelu.


JOS mitäänsanomatonta vuoden 2015 minimaalista versiota ei lasketa (ja eihän sitä lasketa, koska kukaan ei edes muista sellaista), King of the Ring -turnaus ehti olla hyvän tovin poissa WWE:n suurimmista parrasvaloista ennen kuin se palasi valokeilaan Saudi-Arabiassa vuonna 2021 ja uudelleen nyt 2024.


Edellinen varsinainen King of the Ring -maksulähetys välieräotteluineen kaikkineen nähtiinkin 22 vuotta sitten, vuonna 2002, jolloin WWE eli kulta-aikaansa. Sen kortti on jälkeenpäin tarkasteltuna huima: Kurt Angle kohtaa Hulk Hoganin, Triple H taistelee The Undertakeria vastaan, Eddie Guerrero saa vastaansa Ric Flairin ja muuan nuori tulokas Brock Lesnar raivaa tiensä turnauksen voittajaksi.


Kortti oli itse asiassa niin huima, että päätin pitkästä aikaa katsoa koko tapahtuman. Se todisti, ettei aika ole kullannut muistoja: tuon ajan WWE todellakin on mielettömän kova.


Ehkäpä suurin huomio siinä oli se, miten mainiosti maksulähetykset rullasivat tuolloin. Ei ollut pitkiä WWE Network -mainoksia eikä varsinkaan liian pitkiä sisääntuloja. Tempo oli nopea ja sai show'n tuntumaan hieman liiankin lyhyeltä – juuri sopivasti niin, että siitä jäi vähän nälkä.


Nykypäivän WWE:ssä tuote on päinvastainen. Se laahaa eteenpäin kuin vanhus, kun samat mainokset jysäytetään kerta toisensa jälkeen ruutuun ja voi kestää todella kauan ennen kuin illan seuraava ottelu saadaan käyntiin.


Onneksi sentään WWE:n puikoissa ei ole enää muuan nimeltä mainitsematon vanhus, sillä vaikka tuotteessa on ongelmansa, siinä on myös jotain samaa kuin siinä kulta-ajan meiningissä.


Yksi selvä yhtymäkohta on se, että myös vuonna 2002 King of the Ring -turnauksen voittaja pääsi ottelemaan WWE:n mestaria vastaan SummerSlamissa. Silloin se oli nuori Lesnar, joka nousi ensi kertaa mestariksi kukistamalla The Rockin.


Nyt voi olla, että se on Gunther, eräänlainen uuden ajan "The Next Big Thing", joka nousee ensi kertaa päämestariksi SummerSlamissa.


Jotain runollista olisi siinäkin.


 

Leijonat ja lampaat:


🦁: Liv Morgan nousi uudeksi naisten maailmanmestariksi voittamalla Becky Lynchin ajassa 16.25.

  • Tämä ottelu on Liv Morganin uran parhaimmistoa ja yllätti hyvyydellään erityisesti siksi, että Becky Lynchistä on tullut jo luotaantyöntävän kuiva hahmo. Meno oli kyllä ajoittain kömpelöä, mutta Dominik Mysterion sekaantuminen nosti matsin viihdearvoa ja yllättävän kuuma yleisö oli innoissaan loppuratkaisusta. Lynchin mestaruuskausi jäi toki todella lyhyeksi, mutta se ajoi silti asiansa eli sai luotua mielenkiintoa Liv Morganiin, jonka feudi Rhea Ripleyä vastaan voi olla yllättävänkin laadukas.


🦁: Sami Zayn säilytti WWE:n Intercontinental-mestaruuden voittamalla Bronson Reedin ja Chad Gablen ajassa 13.40.

  • On absurdia mutta hienoa nähdä Chad Gable ottelemassa näin isossa valokeilassa ja näin hyvällä tavalla. Gable on yksi WWE:n aliarvostetuimmista painijoista ja ansaitsee todellakin nosteensa. Bronson Reed ei sen sijaan olisi kuulunut tähän soppaan ollenkaan, sillä Gablen ja Zaynin kuvio oli enemmän kuin riittävän kuuma jo ilman häntä. Nyt Reed vain veti matsin kiinnostavuutta alaspäin, mutta ottelu piti silti otteessaan. Toki se, että jo toinen ottelu peräjälkeen sisälsi ulkopuolisen osallistujan sekaantumisen, tuntui tässä väsyneeltä. Vika oli matsijärjestyksessä.


🐑: Nia Jax voitti Queen of the Ring -turnauksen finaalissa Lyra Valkyrian ajassa 9.40.

  • Olisi voinut kuvitella, että Nia Jaxin uran kohokohdaksi olisi jäänyt Elimination Chamberin pääottelu Ripleyä vastaan. Nyt WWE kuitenkin pushaa häntä yhä. Jaxin ottelut eivät ole kovinkaan laadukkaita, ja kun soppaan lisätään melko tuntematon kasvo Valkyria, koitoksen lähtökohta on hankala. Kyllähän tässä olisi paremmalta maistunut esimerkiksi Bianca Belairin ja Jade Cargillin kaksintaistelu. Se olisi tuntunut Queen of the Ring -turnauksen finaalin arvoiselta kahinalta toisin kuin tämä, vaikka ottelun lopetus olikin harvinaisen brutaali ja siten myös mieleenpainuva.


🦁: Gunther voitti King of the Ring -turnauksen finaalissa Randy Ortonin ajassa 21.50.

  • Tämä ottelu sen sijaan oli tismalleen finaalin veroinen mättö – siis paperilla. Kehässä Guntherin ja Ortonin koitos ei kuitenkaan puhjennut sellaiseen kukkaan kuin olisi uskaltanut odottaa. Iso syy oli liian pitkässä kestossa. Tästä jos olisi nipistänyt jopa kymmenen minuuttia pois, tuloksena olisi ollut intensiivinen ja kompakti matsi. Hienointa ottelussa oli seurata, kuinka Gunther pyrkii välttelemään RKO:ta, mutta sitten hän kuitenkin joutui kahdesti sen uhriksi – eikä hävinnyt siitäkään huolimatta. Lammasta tälle on joka tapauksessa mahdotonta antaa, sillä Gunther toimittaa aina.


🦁: Cody Rhodes säilytti WWE:n kiistattoman mestaruuden voittamalla Logan Paulin ajassa 24.20.

  • Tämäkin ottelu venyi liian pitkäksi. Ongelmana oli Backlash Francen tavoin se, että Cody Rhodesin voitto tuntui itsestään selvältä. Tässä ei ollut samanlaista "mitä jos" -fiilistä kuin silloin, kun Paul otteli Roman Reignsiä vastaan WWE-mestaruudesta Saudi-Arabiassa. Ottelu kyllä toimitti, kuten olettaa saattoikin, mutta suuri jännitys – tuo yksi tärkeimmistä painimatsin elementeistä – loisti poissaolollaan. Nautinnollisiahan nämä Rhodesin mestaruusottelut silti ovat, ja on yksinkertaisesti upeaa seurata, kuinka Rhodes saa nyt vetää elämänsä parhainta aikaansa painimaailman huipulla.


 

Jälkipyykki:


KING AND QUEEN OF THE RING jatkoi tietyllä tavalla siitä, mihin Backlash France jäi. Jälleen näimme ihan menettelevän mutta kuitenkin kädenlämpöisen show'n, emme mitään tykitystä.


Jälleen tosin näimme myös sellaisen WWE-tapahtuman, jossa ei ollut buukkauksellisesti mitään ääliömäistä (jollei joku laske Nia Jaxin turnausvoittoa sellaiseksi). Pikemmin paketista paljastui taas se tasavarma ja -paksu nykypäivän WWE-tuote, tylsä mutta luotettava.


Voisikin sanoa, ettei tämä tämänhetkinen aikakausi ole "Paul Levesque era" vaan "6/10 era".


Näemme nyt jatkuvasti tapahtumia, jotka ovat loogisia ja jotka luovat uskoa siihen, että WWE on varovaisin mutta määrätietoisin askelin siirtymässä sirkuksesta enemmänkin urheilun suuntaan – mutta joista kaikista jää olo, että riman olisi taas kerran voinut nostaa korkeammalle.


Hiljaa hyvä tulee, sanotaan, mutta kyllähän tässä niitä tykkejäkin silti jo kovasti kaipaa.


Mallia voisi ottaa vaikka siitä vuodesta 2002, jolloin kivenkovan King of the Ringin jälkeen oli Vengeancen vuoro. Siinäkään ei säästelty, vaan yleisölle syötettiin kahdeksan ottelun mehukas kortti, jonka pääottelussa nähtiin sellaisia nimiä kuin The Rock, Kurt Angle ja The Undertaker.


Silloin aika oli toki toinen, sillä maksulähetyksiä piti ihan oikeasti saada kaupaksi. Vaan voisi sen tallan painaa pohjaan myös tässä ajassa.


Tapahtuman arvosana: 6/10


 

Minkä arvosanan sinä antaisit tapahtumalle?

  • 10

  • 9

  • 8

  • 7


 

Kokonaistaulukko:


Tämä listaus sisältää kaikki Kuristusjuntan arvioimat tapahtumat ensin paremmuusjärjestyksessä ja sitten kronologisessa järjestyksessä.

Suluissa on pyöristetty keskiarvo niistä arvosanoista, joita Kuristusjuntan lukijat tapahtumille antoivat.


Tässä artikkelissa arvioitu tapahtuma lisätään taulukoihin vasta seuraavan arvion yhteydessä.


Parhausjärjestys:


  1. WrestleMania 2023: 9/10 (8,8/10)

  2. Elimination Chamber 2023: 9/10 (8,6/10)

  3. WrestleMania 2024: 8/10 (8,8/10)

  4. SummerSlam 2023: 8/10 (7,6/10)

  5. Backlash 2023: 7/10 (8,1/10)

  6. Royal Rumble 2023: 6/10 (7,8/10)

  7. Night of Champions 2023: 6/10 (7,2/10)

  8. Elimination Chamber 2024: 6/10 (6,7/10)

  9. Backlash France 2024: 6/10 (6,0/10)

  10. Survivor Series 2023: 5/10 (7,5/10)

  11. Payback 2023: 5/10 (6,7/10)

  12. Crown Jewel 2023: 5/10 (5,6/10)

  13. Fastlane 2023: 4/10 (6,8/10)

  14. Money in the Bank 2023: 4/10 (6,5/10)​

  15. Royal Rumble 2024: 4/10 (6,5/10)


Kronologinen järjestys (uusimmasta vanhimpaan):

2024

2023


 

Mestaruustilanne tapahtuman jälkeen:


  • Undisputed WWE Champion: Cody Rhodes (WrestleMania 40, 7.4.2024)

  • WWE Women's Champion: Bayley (WrestleMania 40, 7.4.2024)

  • World Heavyweight Champion: Damian Priest (WrestleMania 40, 7.4.2024)

  • Women's World Champion: Liv Morgan (King and Queen of the Ring, 25.5.2024)

  • WWE Intercontinental Champion: Sami Zayn (WrestleMania 40, 6.4.2024)

  • WWE United States Champion: Logan Paul (Crown Jewel, 4.11.2023)

  • WWE Tag Team Champions: Austin Theory & Grayson Waller (WrestleMania 40, 6.4.2024)

  • World Tag Team Champions: The Miz & R-Truth (WrestleMania 40, 6.4.2024)

  • WWE Women's Tag Team Champions: Bianca Belair & Jade Cargill (Backlash, 4.5.2024)

  • WWE Speed Champion: Ricochet (Speed, 3.5.2024)


 

Seuraava erikoistapahtuma: Clash at the Castle: Scotland (15.6.2024)

Comments


bottom of page